Ekonomi

TİM liderliğindeki konsorsiyum, AB’den 500 bin Euro fon alacak.

TİM’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Hollanda ve Malta’dan ortakların yer aldığı söz konusu konsorsiyum, dijital inovasyon yoluyla kırsal girişimcilerin rekabet gücünü artırmak için çalışacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Avrupa Komisyonu’nun “Ufuk Avrupa Programı”Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (EİE) davetine katılmak için dört ülkeden toplam altı ortakla konsorsiyum kurduklarını hatırlattı.

Gültepe, TİM liderliğindeki konsorsiyumda Türkiye’den Startup Centrum, İspanya’dan FEUGA, Malta’dan Mcast ve SEAM ve Hollanda’dan Maastricht Üniversitesi’nin yer aldığını bildirdi. “Kırsal küçük girişimcilerin dijital inovasyonla rekabet güçlerini artırmayı, yeni çözümler geliştirmeyi ve yaşanabilir iş alanları yaratmayı amaçlayan projemizle geçtiğimiz Mart ayında başvurumuzu yaptık. Avrupa Komitesi, içinde bulunduğumuz 12 konsorsiyuma destek kararı aldı. orta.TİM’in 30 yıllık tarihinde de bu böyledir.uluslararası düzeyde başkan olarak almaya hak kazandığı ilk fon olacaktır.Avrupa Komitesi, yüzde 100 esaslı olarak 500 bin euro’luk bir fon sağlayacak. bir yıllık proje.Projemizde biyoekonomi, tarım ve sürdürülebilir turizm konularına odaklanacağız.Proje çerçevesinde inovasyon ekosistemleri, bölgeler arası iş birliği içinde ilişkiler kuracağız birlikteliği sürdürülebilir kılacağız.”ifadelerini kullandı.

Türkiye VE AB KIRSALININ ÖNEMLİ OYUNCULARI EKOSİSTEMDE DAHİL OLACAK

Gültepe, proje kapsamında yürütülecek faaliyetler sonucunda Türkiye ve AB’de kırsal alanlardaki tüm kilit inovasyon oyuncularının ekosisteme dahil edileceğini, sürdürülebilir yeşil ve sürdürülebilir için maliyet zincirlerinin oluşturulacağını vurguladı. dijital geçiş ve inovasyon tabanına erişimde bölgesel eşitsizlikler azaltılacaktır.

haber-tillo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu