Haber

Murat Emir’den Ürolog’un Anayasa Değişiklik Teklifi’ni Tartışmaya Çağıran Yanıtı: “Ruh Sağlığını, Cinsiyet Kimliğini Korumak Ürolojinin Alanı mı?”

CHP Ankara Milletvekili Murat Buyruk, TBMM Anayasa Komisyonu’nda başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifine ilişkin tartışmalara eşcinsellik tartışmaları uzmanı olarak bir üroloğun davet edilmesine tepki gösterdi. Emir, “Ergenlik karmaşası ürolojinin alanı mı? Psikolojik sorunlar ürolojinin alanı mı? İntihar, depresyon ürolojinin alanı mı? Ruh sağlığını ve cinsel kimliği korumak ürolojinin alanı mı efendim?”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Anayasa Komisyonu’nda başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi görüşülürken eşcinselliğin fiyatlandırılması için psikiyatrist yerine ürologun komisyona çağrılmasına tepki gösterdi.

Komisyon toplantısında konuşan üroloji uzmanı Prof. Kamuoyunun algılayabildiği eşcinsel ve trans bireyleri görüyor ve bunun öncülerini de şu anda görüyoruz.” Bayraktar’ın konuşmasının ardından söz alan Murat Emir şunları söyledi:

“Aynı zamanda AKP’de MYK’ya üye olacak kadar yönetimde olan birinin seçilmesini de talihsiz buluyorum. Komisyonun ilk günü Türk Psikiyatri Derneği’nden bir temsilci çağırmak için ısrar ettim. Bu konuda bizi aydınlatsınlar.Ben burada derin bir cehalet görüyorum.Önce kendi konumumu ifade edeyim ki yanlış anlaşılmalara izin vermesin.Türkiye’de, bu ülkede, bu toplumda çocuklarımızı korumak birincil görevimizdir. ve ergenler ve bunun için milli eğitimden birçok alanda yapılması gereken çok şey var.Bu alanın sahipsiz bırakılmaması gerektiğine inanıyorum, inanıyorum.Bak değerli uzmanı aradınız, meslektaşımı aradınız. , değerli bilgiler verdi teşekkür ederim ama bak kullandığı kelimeleri sana bir şey yapmak için söylemiyorum çünkü sen bir ürologsun.kimlik bunalımı, cinsel kimlik arayışı, normatif davranış, psikolojik zihinsel sorunlar, intihar, d ifade.’ Bunlar ürologların işi değil arkadaşlar bunlar psikiyatrların, psikologların, ergen psikiyatrisi ile uğraşanların işi bunlar bir uzman açıklasın bunlara mahkûm mu bu büyük Meclis Evet bakın bu sorulardan hangisi alan? üroloji mi hocam bir bakın şu sözlerinize… ergenlik konfüzyonu ürolojinin alanı mı ruhsal sorunlar ürolojinin alanı mı intihar depresyon depresyon ürolojinin alanı ruh sağlığını ve cinsel kimliği korumak ürolojinin alanı mı , Bayım?”

“AMELİYAT İÇİN SON ZAMAN SİZE GELİYORUZ”

Bayraktar, Emir’e cevaben, “Mesela interseks dediğimiz hasta grubu tamamen ürolojinin alanı, psikiyatristler tek bir interseks kişi görmüyor, bir tane. Transseksüeller yani cinsiyet değiştirme ameliyatları…”

Emir, “Yapma, ameliyat için son anda sana geliyorlar” ifadesini kullandı.

koprukoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu