Haber

Harput Kupası Tenis Turnuvası Başladı

4 gün sürecek olan Harput Kupası, Türkiye’nin dört bir yanından 115 sporcunun katılımıyla başladı.

gençlik ve Spor Türkiye Tenis Federasyonu himayelerinde, Elazığ Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda tenis turnuvası düzenlendi. Elazığ’da ilk kez düzenlenen ‘Harput Kupası’ adlı turnuva kapsamında ilk kortej yürüyüşü tarihi Harput Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Sara Hatun Camii Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Vali Ömer Toraman ve Türkiye Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş, halk oyunları gösterisinin sergilendiği alanda gösteri maçı yaptı. Turnuvanın 4 gün süreceği bildirildi.

Açılış programına Vali Ömer Toraman ve Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş’un yanı sıra Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, antrenörler ve sporcular katıldı.

Vali Ömer Toraman, güzel bir etkinliğin ortasında olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Elazığ olarak buna ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Elazığ, spor tesisleri altyapısı açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden biri. Memnun kaldık.” zamanında birçok spor dalına yönelik tesislere sahip olmak, burada esas olan tesisi genişletmek, spor yapan insan sayısını artırmak ve uluslararası arenada sporun her branşını yapabilecek sporcular yetiştirmek, Türkiye’de bir tenis turnuvasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş, “Bugün Harput Kupası olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde ve il protokolü kapsamında Elazığ’da ilk kez bir turnuva düzenliyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu olarak bu işi gerçekleştirmek için hedefleri, hayalleri, hayalleri ve stratejileri olan bir federasyonuz. İnandığımız şey, Türkiye’nin her köşesinde çok yetenekli gençlerimiz var. Biz bu gençlere ulaşabilirsek, bu gençlere ulaşabilirsek, hatasız bir eğitim ve planlama yapabilirlerse bu gençler dünyanın en iyisi olmaya adaydır. Her şeyden önce onlara bu şansı vermektir” dedi. – ELAZIĞ

haber-nusaybin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu