Ekonomi

CoverGirl’ün sahibi güzellik devi Coty, 3. çeyrek gelir tahminlerini aştı

Güzellik devi Coty Inc. (NYSE:COTY) bugün Wall Street tahminlerini aşan bir üçüncü çeyrek geliri açıkladı ve şu anda yıllık mali hedeflerinin üst spektrumuna bakıyor. CoverGirl gibi popüler markaların sahibi olan şirket, hem lüks hem de kitlesel pazar ürünleri için güçlü bir küresel talep gördü.

Coty, tüketicilerin lüks ürünlere yönelik bütçe kısıtlamalarından kaynaklanan potansiyel gerilemeye karşı stratejik bir hamle olarak, ürün inovasyonuna ve influencer’lar ve çevrimiçi perakende platformlarıyla ortaklıklara yönelik yatırımlarını artırdı. Bu çabalar, Cosmic Kylie Jenner ve Marc Jacobs Daisy gibi başarılı ürün lansmanlarıyla desteklenerek e-ticaret gelirlerinde yaklaşık %20’lik bir büyüme sağladı.

Şirket, Burberry ve Gucci gibi markaların benzer satışlarda %13’lük bir artışa tanık olmasıyla prestij segmentinde olumlu bir satış gidişatı yaşarken, Rimmel ve CoverGirl’ü içeren tüketici güzellik bölümü %6’lık bir artış kaydetti.

Bu büyüme, ilk çeyrek benzer satışlarında artış bildirmesine rağmen lüks segmentte bir yumuşamaya işaret eden Avrupalı rakibi L’Oreal’in aksine gerçekleşti. Coty’nin CFO’su Laurent Mercier şirketin güçlü performansının altını çizerek şunları söyledi: “Prestij kategorisi çok dinamik olmaya devam ediyor… kategori dinamiğinin üzerinde bir performans gösteriyoruz ve tüm kıtalarda pazar payı kazanıyoruz.”

Coty’nin üçüncü çeyrek toplam net geliri %7,5 artışla 1,39 milyar dolara ulaşarak Londra Borsası Grubu’nun (LSEG) 1,37 milyar dolarlık tahminlerini aştı. Ancak düzeltilmiş net gelir bir önceki yıl 168,1 milyon dolar ya da hisse başına 19 sent iken 43,8 milyon dolara ya da hisse başına 5 sente geriledi. Bu düşüşün başlıca nedeni, hisse senedi takasından elde edilen faydadaki 133 milyon dolarlık tersine çevirme oldu.

İleriye dönük olarak Coty, 2024 mali yılı çekirdek satışlarının daha önce öngörülen %9 ila %11’lik büyümenin üst sınırına ulaşmasını bekliyor. Şirket ayrıca yıllık düzeltilmiş hisse başına kazancının 44 cent ile 47 cent arasındaki tahmin aralığının en üst noktasına ulaşmasını bekliyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ortaca-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu